zondag 12 juli 2015

Wanneer een uitdaging deel wordt van je leven

Hey All,

Nadat ik gisteren aan de tand werd gevoeld door collega Mark, "zeg, doen jullie nog wel wat aan dat blog?!" Euh, nou bij deze! Ik (Mieke) vergeet gewoon simpelweg te bloggen. Maar omdat iedereen (ik weet niet precies wie iedereen is, maar goed!) zich afvraagt hoe het nu gaat met de bezuinigingen, heb ik speciaal voor jullie weer een update!

Het moment dat ik aan het einde van de maand een stukje geld overhoud is nu eindelijk aangebroken. Door mij vrij strikt aan het budget te houden, hier en daar een mazzeltje te krijgen (ik betaal je parkeerkosten wel, ik betaal de lunch etc.) blijft er meer geld op mijn bankrekening staan dan normaal.
Het klinkt zo simpel, geen geld uitgeven wat er niet is - maar wat wel op je bankrekening staat. (Ja Mark, ik heb nagedacht over wat je zei). Het is zo makkelijk om die extra bodylotion te kopen, dat broodje bij het tankstation of na werk nog even langs de Mac te gaan.

Maar ik probeer mijzelf nu aan te leren dat ik echt geen zes verschillende bodylotions nodig heb. Maak eerst maar op wat je hebt en dan mag je weer een nieuwe kopen. Ik merk steeds meer dat ik het niet nodig heb om mijn geld uit te geven aan dingen.

Die flauwe smoesjes van:
ik heb een lange dag gehad, ik heb wel een Starbucks en nieuwe mascara verdiend
oh als zij dat ook koopt dan koop ik dat ook, het komt ooit wel eens van pas
hmm het is nu in de aanbieding, ik heb het niet nodig maar dan heb ik het tenminste

Het besparen zit nu veel meer in mijn 'systeem', het lukt mij om meer te sparen omdat ik minder geld uitgeef, ongeacht aan wat, ik geef minder uit op allerlei gebieden.
Er is niets mis met af en toe een lekkere kop Starbucks (het drankje dan - niet de kop zelf) naar binnen te gieten. Ja verwen jezelf af en toe met een nieuwe mascara of iets anders leuks. Maar na een dag hard werken? Je kan de lat toch wel iets hoger leggen?
Of mijn favoriet, de aanbieding! Ik hou van aanbiedingen, maar wanneer ik zes wasverzachters op voorraad heb, dan kan ik best even wachten op de volgende aanbieding. Geld is leuk om uit te geven aan bijvoorbeeld een avondje uit met vrienden, dat is zoveel meer waard dan 'dingen'.

Het is fijn om meer grip te krijgen op mijn uitgaven en te zien dat mijn spaarrekening er duidelijk op vooruitgaat. Het voelt ook steeds minder als bezuinigen maar gewoon als een levensstijl.

Tot snel (denk ik)!
Fijne zondag
Liefs,

Mieke