zaterdag 20 juni 2015

Hoe gaat het nu met... Miss Zuinig

Hey all,

Sorry, soms vergeet ik gewoon te bloggen!
Soms geloof ik het zelf ook niet maar ik ben nog steeds erg zuinig bezig!

Deze reactie kreeg ik van Whitney van Whtny's world:
Door jou ben ik juist gemotiveerd geraakt. Ik ben al alert op mijn uitgaves alleen ga ik nu ook echt met een budget werken. Niet meer via de pin maar contant geld. Via de pin merk ik dat ik sneller meer uitgeef dan gepland. Ik ga voor 75 per week ( excl. Luiers ) huishouden van 4 personen, keep u posted ;)

Toch leuk om te lezen dat er mensen zijn die geïnspireerd zijn geraakt door mijn zuinige gedoe.
Het fijnste van alles vind ik toch wel de bewustwording die ik heb gekregen door dit hele avontuur. Ik heb mezelf geleerd om continu op de hoogte te zijn van hoe mijn financiële toestand er bij staat. Meerdere keren per week kijken hoe mijn bankrekening ervoor staat, welke rekeningen gaan er afgeschreven worden (nieuwe ABN app heeft een kopje geplande boekingen, erg handig!), hoeveel geld zit er nog in mijn portemonnee en waar ga ik mijn geld aan uitgeven.

Hierdoor heb ik een betere grip gekregen over mijn uitgaven. Ik probeer alles zoveel mogelijk te plannen, als ik weet dat ik ga shoppen dan ga ik kijken hoeveel ik die maand kan missen en dan leg ik dat geld alvast apart. Als ik veel op pad ben, langere afstanden moet rijden met de auto dan probeer ik in mijn weekbudget daar rekening mee te houden. Het heeft een flink aantal weken geduurd maar het gaat nu eigenlijk vanzelf.

Mijn inspiratie komt ook ergens vandaan, namelijk van het lezen over de verschillen tussen arme en rijke mensen. Met arm bedoel ik mensen die leven van een uitkering of die niet op vakantie kunnen ondanks dat ze een baan hebben etc. Met rijke mensen bedoel ik niet Paris Hilton die rijk is geboren of Kim Kardashian die haar eerste miljoen heeft verdient met een P.... film, nee ik bedoel self-made miljonairs. De verschillen in hun gewoontes zijn voor mij een grote inspiratiebron, de verschillen qua auto's etc boeien mij niet zo erg ;)

Wist je dat 67% van de rijken slechts 1 uur of minder TV kijken per dag dit tegenover 23% van de armen. 88% van de rijken leest elke dag om hun kennis te vergroten dit tegenover 2% van de armen. Dan nog even een BS feit! 44% van de rijken staat op 3 uur eerder of meer voordat ze naar het werk gaan, dit tegenover 3% van de armen. Volgens mij kunnen wij uit het laatste feit wel concluderen dat de rijken niet in de luchtvaart werken. Maar de eerste twee feiten vind ik wel erg interessant! Want als deze rijke balletjes geen TV kijken wat doen ze dan wel? Werken, sporten, tijd doorbrengen met familie, lezen, audioboeken luisteren etc. Hier ga ik een andere keer verder op in!

Voor nu wil ik jullie allemaal een fijn weekend wensen!

Liefs,
Mieke